Serum ansikt ansiktsserum

Ansiktsserum

hva er serum

Hva er serum?

Serum er et høyt konsentrert produkt med aktive ingredienser som er mer tyntflytende enn en krem og som er designet for å påføres før ansiktskrem. Serumet er vanligvis fullpakket med næringsstoffer og antioksidanter som vil være gunstig for huden.

I motsetning til krem har serum som mål å trekke dypt inn i huden og dermed forsterke den totale effekten av hudpleien. Et ansiktsserum kan bidra til å løse en rekke bekymringer, som rynker, fine linjer, matthet og tørrhet. Når det påføres regelmessig, kan et ansiktsserum bidra til å forbedre hudens generelle utseende.

Når skal man ta på serum?

Serum påføres på nyrenset hud, før du smører på ansiktskremen din. Bruk det gjerne både morgen og kveld.

Hva er serum godt for?

Om du virkelig vil ha bedre effekt av din hudpleie, er det lurt å innføre et serum i hudpleierutinen din. Serum har ofte høyere konsentrasjon av aktive ingredienser og trenger dypere ned i huden enn det en ansiktskrem gjør. Ansiktsserumet penetrerer forbi de øverste hudlagene med døde hudceller og kan hjelpe til å bekjempe hyperpigmentering, gi hudforyngende effekter, bekjempe frie radikaler- samt roe ned inflammasjoner i huden.

Et ansiktsserum er vanligvis et mer konsentrert produkt, noe som betyr at det trengs mindre for å se resultater. Dette betyr at du får mer igjen for pengene. Noen få dråper er nok.

Trenger du et ansiktsserum? 

Hvis du vil ha bedre effekt av din hudpleie så er svaret ja, du trenger et ansiktsserum. Hvis du har fet hud, trenger du et serum som kan redusere talgproduksjonen i huden din slik at huden din blir renere, mattere og jevnere. Hvis du har tørr hud, vil et ansiktsserum gi huden din fuktighet og gi den en sunn glød. Hvis du er bekymret for fine linjer, rynker eller ujevn hudtone, finnes det ansiktsserum som kan gjøre huden din glattere, fyldigere og jevnere.

Hvilke ingredienser bør et ansiktsserum inneholde?

Aktive ingredienser er det som gir et ansiktsserum evnen til å forbedre hudproblemer eller forskjønne huden din. Hvis du for eksempel har tørr hud, er et ansiktsserum med fuktighetsgivende aktive ingredienser, som sheasmør eller mandelolje, best egnet for å fukte huden din. Hvis du har fet hud, prøv et ansiktsserum med mattende aktive ingredienser, som ekstrakt av grønn te eller salisylsyre. Disse er best til å absorbere og kontrollere glans. Hvis du har rynker eller ønsker å redusere forekomsten av porer, prøv et serum med hyaluronsyre eller kollagen. Disse to forbindelsene fungerer glimrende sammen for å gjør huden glattere og redusere synlige tegn på aldring.

Hva bør jeg se etter i et ansiktsserum for min hudtype?

Ulike hudtyper krever ulike næringsstoffer. Ved å forstå hva som er best for huden din, vil du kunne finne et ansiktsserum som er fullpakket med aktive ingredienser som er til nytte for deg.

Normal hud drar nytte av et ansiktsserum med fuktighetsgivende og anti-inflammatoriske aktive ingredienser for å lindre og berolige rødhet.

Fet hud drar nytte av et ansiktsserum med mattende aktive ingredienser for å absorbere og kontrollere glansen.

Tørr hud trenger et svært fuktighetsgivende ansiktsserum med viktige aktive ingredienser som gir huden fuktighet og hjelper å opprettholde hudens naturlige fuktighet.

Sensitiv hud trenger et mildt ansiktsserum laget med trygge, naturlige ingredienser. For eksempel inneholder HORME SOFT Soothing Gentle Serum  naturlige aktive ingredienser fra ginkgo biloba og appelsinblomster som lindrer og beroliger huden. 

serum tørr hud
Det beste ansiktsserumet for tørr hud

Hvis du har tørr hud, må du hydrere ansiktet ditt samt behandle eventuelle hudproblemer. Et godt ansiktsserum for tørr hud vil inneholde fuktighetsgivende aktive ingredienser, som hyaluronsyre, kollagen og glyserin. Disse næringsstoffene er i stand til å gi huden næring og fylde, og gir deg en sunn glød.

serum sensitiv hud

Det beste ansiktsserumet for sensitiv hud

Når du vet at huden din er mer følsom for produkter enn andre hudtyper så er det best å velge et ansiktsserum uten ingredienser som kan forårsake en reaksjon. For eksempel er et ansiktsserum med anti-inflammatoriske aktive ingredienser som  bidrar til å lindre rødhet og følsomhet.

serum voksen hud

Det beste ansiktsserumet for voksen hud

Når vi blir eldre, begynner huden vår å oppleve endringer, som mindre elastisitet og redusert fuktighet, pluss at den begynner å miste volum og tetthet. Dette får huden vår til å virke tynnere og mindre ungdommelig. Se for deg et eple som har visnet og tørket inn. Skallet er tynt og fullt av dype linjer. Slik er det med huden også. Et godt ansiktsserum for moden hud vil gi huden din fuktighet og næring slik at den blir fyldig og glatt igjen. Huden din vil se sunnere og mer ungdommelig ut.

serum fet hud

Det beste ansiktsserumet for fet hud

Hvis du har problematisk hud, for eksempel fet hud, kombinert eller akne-utsatt hud, kan et spesialisert ansiktsserum bidra til å bekjempe spesifikke hudproblemer. For eksempel vil et ansiktsserum designet spesielt for fet eller kombinert hud inneholde fuktighetsgivende og mattende aktive ingredienser, som ekstrakt av grønn te eller salisylsyre 

 

 

Tilbake til bloggen