Hvilken hudtype har jeg?

Hvilken hudtype har jeg?

 

Hvilken hudtype har jeg?

For å velge riktig hudpleieprodukt til din hud må du vite hvilken hudtype og hudtilstand du har. Mange av oss opplever jo både tørrhet, akne, linjer og pigmentering samtidig. Hvordan vet du da hvilket produkt du skal velge?

Vi har to begreper å forholde oss til: hudtype og hudtilstand.

Hudtype:

Dette er den huden vi genetisk er tildelt, den kan vi ikke endre.  Vi kan lære oss å gjøre det beste ut av vår hudtype, men ikke endre den. Vi skiller mellom disse ulike hudtypene:

Tørr hud/fettfattig hud

– små porer

– lav talgproduksjon

– kan flasse

– linjer sees ofte tidligere

– kan føles stram etter rens

Fet hud

– overproduksjon av talg

– store porer

– ofte tykk hud

– glinsende overflate

– grålig/gusten farge på huden

Normal/kombinert hud

– jevn hudfarge

– tilstrekkelig fettproduksjon

– sunn glød

– disponert for linjer

Sensitiv hud

– blir lett irritert og rød

– tynn epidermis (overhud)

– kan kjennes stram etter rens

– reagerer lett ved berøring, blir rød

– couperose / teleankiekstesier

Akne hud

– Store porer

– grov struktur

– blank overflate

– ofte kommedoner

– utbrudd

Hudtilstand:

Alle hudtyper kan oppleve endringer når de utsettes for vær, livsstil og miljø. Alle hudtyper kan oppleve hudtilstanden «tørr hud» på vinteren, grunnet kulden. Vi kan oppleve disse hudtilstandene:

Tørr hud (dehydrert hud)

– stram hud

– fine linjer

– kan flasse

– kan ha kommedoner

Pigmentflekker

– brune flekker, spesielt i kinn, overleppe og panne

– skyldes ofte hormonell ubalanse eller traume

– postinflammatorisk pigmentering

Sensitivisert hud

– blir fort hissig av produkter og berøring

– føles varm

– ofte dehydrert

– mulig couperose

Aldrende hud

– 80% av for tidlig aldring skyldes miljø

– dårlig sirkulasjon

– linjer og rynker

– pigmenteringer

– glansløs

– tap av elastisitet

Tilstoppet hud

– ujevn overflate

– åpne og lukkede kommedoner

– akneutbrudd

– skyldes ofte hormonell ubalanse. For eksempel stress.

 

Alle hudtilstander kan behandles, det er ofte denne du velger produkter etter. Det er likevel også lurt at du har din hudtype i bakhodet slik at denne hele tiden ivaretas på best mulig måte.  Som eksempel bør en sensitiv hudtype som opplever en hudtilstand hvor den blir tilstoppet ikke behandles med for sterke produkter da dette kan irritere din opprinnelige hudtype og sannsynligvis heller ikke gi deg et optimalt resultat.

Med Hormeta hudpleie så kan du mixe og matche fra de forskjellige seriene slik at du får en skreddersydd hudpleie rutine for nettopp din hud.

Vi er her for å hjelpe deg med å velge riktige produkter for din hud så ikke nøl med å ta kontakt 💗

Disse hudpleieproduktene fra Hormeta passer din hudtilstand:hudpleie for sensitiv hud

HORME SOFT - Lindrer og beskytter sensitiv hud

HORME SOFT er en serie med milde hudpleieprodukter som beroliger sensitiv og rødflammet hud, og gjør den myk og behagelig. Sensitiv hud blir lett rød, irritert, stram, varm og føles ubehagelig.

HORME SOFT beroliger, fukter og beskytter huden, samtidig som rødhet og ubehag reduseres. Huden føles mykere og hudfargen blir jevnere.

  hudpleie for fet hud

HORME MAT - Renser og balanserer kombinert og fet hud

HORME MAT er en serie med hudpleieprodukter for kombinert/fet hud som reduserer overflødig talg, gjenoppretter fuktighetsbalansen og renser huden. Talgkjertlene i huden skiller ut et oljeliknende stoff som kalles sebum som har som oppgave å smøre hår og hud. Når sebum blir produsert i normale mengder fungerer det som en beskyttelse for huden, men når det forekommer overproduksjon av sebum på grunn av hormonelle endringer, stress eller forurensing blir huden tykkere, porene større og huden føles uren.

HORME MAT renser huden, gjeoppretter balanse i hudens funksjoner, forbedrer hudens overflate og gir en matt hudfarge.

 fuktighetskrem for tørr hud

HORME MOIST - Fuktighet og pleie for tørr hud

HORME MOIST er en serie med hudpleieprodukter full av naturlige essenser som gir huden fuktighet og næring og gjør den strålende vakker. Tørr hud som ikke blir beskyttet mot ytre påvirkninger vil tidlig eldes, og det er derfor helt nødvendig å gjenopprette fuktighetsbalansen for å bevare hudens ungdommelige friskhet og komfort.

HORME MOIST bevarer og beskytter den naturlige fuktigheten i huden, tilfører næring, og gjør huden behagelig, myk og smidig.

 

bli kvitt pigmentflekkene

HORME WHITE - reduserer pigmentflekker og lysner huden

HORME WHITE er en serie som bekjemper en ujevn hudtone og pigmentflekker. Med en unik kombinasjon av 7 sveitsiske urter og et Anti-pigment kompleks som reduserer produksjonen av melanin, lysner pigmenter og forebygger nye pigmentflekker.

HORME WHITE produktene gjør hudfargen jevnere, lysere, klarere og strålende vakker.

bli kvitt rynkene

HORME TIME - Reduserer rynker og aldringstegn

HORME TIME er en serie med hudpleieprodukter som
bekjemper tidens tegn som rynker, fine linjer og tegn på tretthet.

Cellefornyelsen i huden bremser ned over tid. Huden blir mindre motstandsdyktig mot ytre stress faktorer, bindevevet svekkes, og hudens naturlige fuktighetsnivå blir redusert. Etterhvert som huden eldes blir den tørrere, mister fasthet og elastisitet, og det dannes fine linjer og rynker.

HORME TIME produktene strammer opp huden, glatter ut rynker og gjenoppretter fuktighetsbalansen, samtidig som de gjør huden myk og smidig.

 ansiktsløft uten kirurgi

HORME LIFT - Løfting og anti-age på høyeste nivå

HORME LIFT er en serie med hudpleieprodukter som behandler hormonelle og aldersrelaterte endringer i huden ved å stimulere produksjonen av lipider, gjenoppbygge hudens struktur og gjenoprette elastisitet, smidighet og mykhet.

Hormoner har en direkte innvirkning på hudens funksjon og utseende. Hormonelle endringer som følge av aldring bidrar til å fremskynde hudens aldringsprosess og resulterer i tørr, slapp og gusten hud.

HORME LIFT gjenoppretter hudens naturlige fuktighetsbalanse, forbedrer funksjonene til  kollagenfibrene og de elastiske fibrene i bindevevet, og beskytter huden mot frie radikaler. Huden blir sunn, frisk og full av ny glød.

 fuktighet, fylde og glød med ekte gull

HORME GOLD - Reduserer dype linjer og gir fylde, fuktighet og glød

HORME GOLD er en serie som øker cellefornyelsen og produksjonen av proteiner og lipider: Dette fører til økt elastisitet og glød. HORME GOLD produktene plumper huden innenfra og gjenoppretter den fysiologiske formen og funksjonen huden hadde da den var ung.

HORME GOLD gjenoppretter fuktighetsbalansen i huden, beskytter mot ytre stress faktorer og reduserer dype rynker, slik at huden fremstår ungdommelig, glatt og fyldig igjen. Ekte gullstøv gir en luksuriøs finish, og gjør huden strålende vakker.

vitamin C og E som forebygger mot rynker

HORME CITY – Beskytter mot hudaldring, reparerer & styrker huden

HORME CITY Beskytter huden og forsinker aldringsprosessen av huden. Gir et essensielt antioksidant-boost til huden som beskytter huden mot påvirkninger  i den moderne levemåten.

Med et rikelig innhold av Hormetas unike kompleks av mikromineraler som passer for alle hudtyper.

HORME CITY produktene gir et komplett forsvar mot forurensing, frie radikaler og forebygger mot hudaldring. Huden får nytt liv og en frisk, naturlig glød.

Tilbake til bloggen