SPORSTOFFER ER ESSENSIELT FOR BÅDE AKNE, TØRR HUD OG LINJER!

SPORSTOFFER ER ESSENSIELT FOR BÅDE AKNE, TØRR HUD OG LINJER!

Jeg har lenge vært opptatt av hva vitaminer, mineraler og sporstoffer kan gjøre for kroppen min og derfor vekket Hormeta min interesse. Historien om Hormeta strekker seg tilbake til 1949 og hadde sitt utspring i åsene rundt Lake Geneva i Sveits. På den tiden jobbet Hormetas grunnlegger Maurice Chapponnier som kjemiker, herbalist og forsker, og det var gjennom hans forskning at han oppdaget den utrolige kraften sporstoffer (mikromineraler) har på huden.

 

IMG_9534

 

Hva er sporstoffer? 

Sporstoffer som sink, kobber, krom, magnesium og silisium er helt essensielt for sunn og frisk hud, og mangel på disse kan føre til dehydrering og for tidlig aldring av huden i tillegg til at huden mister sin fleksibilitet og elastisitet. Ved at Chapponier ioniserte sporstoffene oppnådde han at de trenger raskt inn i huden og begynner å virke umiddelbart.  

Hormeta er pionerer innen bruken av mikromineraler i hudpleie og har utviklet et helt unikt kompleks som heter Oligocos-5 som består av: sink, kobber, mangan, magnesium og silisium.

 

IMG_9527

 

Hva er ioniserte sporstoffer?

Sporstoffene er normalt bundet til molekyler i kroppen, mens når de er ionisert er de kjemisk aktive og  på jakt etter å binde seg sammen med andre stoffer. På denne måten kan vi påvirke hvor de virker i huden. Ved å tilsette en kombinasjon av ioniserte sporstoffer i hudpleieproduktene trekker de aktive ingrediensene raskere inn i huden og virker umiddelbart.

Hvordan virker ioniserte sporstoffer i huden?

Ved å øke hudens eget immunforsvar, samt evnen til heling og reparasjon har Hormeta effekt på aldersrelaterte og hormonelle hudproblemer, i tillegg til de som er forårsaket av ytre påvirkning.

 

IMG_9531

 

OLIGOCOS-5 – Hormetas unike kombinasjon av mikromineraler:

Disse fem mikromineralene er hemmeligheten bak Hormetas gode resultater:

 • Kobber: Virker som antioksidant. Beskytter og reaprerer hudskade, som hudaldring. Styrker hudens immunforsvar. Bedrer  melanin-, collagen- og elastinproduksjonen. 
 • Silicium: Bedrer syntesen av collagen, bedrer hudens evne til å heles og tilfører fuktighet.
 • Magnesium: Gjør huden smidigere. Hindrer oksidativt stress og immunitet. Påvirker stoffskiftet og booster reparasjon av epidermal barriere. 
 • Mangan: Bevarer elastiteten i huden. Stimulerer spreding av keratinocytter, som bedrer helingsevnen. Regenererer vev og stimulerer energiproduksjonen. Virker som antioksidant. 
 • Sink: Virker reparerende. God antioksidant, regulerer talgproduksjonen og virker antibakteriell og antiinflamatorisk. Svært lindrende. 

Oligocos-5 finner du i alle Hormeta produkter. De stimulerer kollagen og elastin produksjonen i huden, beskytter mot UV stråler, reparerer huden, forbedrer oksygen opptaket, bevarer fuktigheten, reduserer akne og mye, mye mer for å gi deg en sunn og vakker hud som stråler.

 

Sporstoffer

 

To nyheter fra Hormeta som jeg elsker:

HORMETM GOLD Re- Generation Eye Contour Balm

En rik balsam med mattende pudderfinish – helt ulikt alle øyekremer jeg har testet. Hormeta Re-Generation Eye Contour Balm er en eksepsjonell anti-rynkekrem som gir huden rundt øynene fuktighet, fylde og fantastisk glød. Huden rundt øynene skal bli synlig glattere og jevnere. Skal virke på linjer, poser og mørke ringer, så jeg skjønner hvorfor jeg fikk teste denne… Huden føles gjennomfuktet og avslappet etter en ukes bruk. Utrolig deilig konsistens og rask effekt, så jeg venter spent på fortsettelsen, med stor optimisme! 

 • Peonekstrakt virker plumpende.
 • 3D Peptider virker restrukturerende.
 • Hesperidin fra sitrusskall virker på mørke ringer
 • Gullstøv gir glød, og luksusfølelse. 

Kr. 949,-

 

IMG_9539

 

HORMETM FLASH Unifying Veil Secret Bronze 

Dette er et skimrende selvbruningsserum som smelter inn i huden umiddelbart uten å være klissete. En solfri løsning som resulterer i en naturlig, jevn solbrun solbrun  farge. Med denne kan du gradvis bygge opp den fargen du ønsker. Resultatet blir naturlig, du får en lekker gyllen glød! En stor fordel er det at denne også er svært pleiende.  For meg holder det med påføring en natt av gangen. Fargen fortsatt å utvikle seg dagen etter, selv om jeg renset og smurte huden på nytt. Jeg fikk en god farge, på høyde med det bruneste jeg kan oppnå i solen. 

 • DHA: Forårsaker en øyeblikkelig solbruningseffekt på hudoverflaten og gir huden en solbrun farge uten eksponering for solen.
 • Erythrulose: Forårsaker dannelse av brune pigmenter på de øvre lag av  overhuden, homogeniserer fargelegging, fukter huden og  optimaliserer den langvarige  effekten av solbrun hudfarge. 
 • Avokadoolje: Rik på vitamin A, E og B, har fuktighetsgivende, tonende og mykgjørende egenskaper. Den trenger lett inn uten å etterlate en fet følelse og beskytter huden mot dehydrering. 
 • Karamel: Gir huden en naturlig, gylden farge.

Kr. 599,-

 

IMG_9543

 

Jeg hadde lest om serien lenge før den kom til Norge og nå har jeg testet en del av produktene også. Jeg elsker de! Men hva skal vi egentlig med enda en ny hudpleieserie? Vel, hvis du er fornøyd med resultatet dine produkter gir huden din så trenger du jo ikke bytte. Men ikke alle får ønsket effekt. Og hudpleieseriene skiller seg fra hverandre ved å benytte ulikt innhold og ulik oppbygging. Kan hende flere serier passer din hud. Noen serier passer kanskje absolutt ikke og er du heldig finner du den ene serien du vil sverge til lenge. Med Hormeta kan jeg love at du vil merke forskjell raskt og du kommer nok til å bli like glad i produktene som meg. 

Les blogginnlegget til Skincarebyanki her: https://skincarebyanki.no/2019/10/03/sporstoffer-er-essensiellt-for-bade-akne-torr-hud-og-linjer/

Tilbake til bloggen