Hvilken hudtype har jeg?

For å få mest mulig ut av hudpleien din er det viktig å forstå hva huden din trenger. Det første trinnet vil være å finne ut hvilken hudtype og hudtilstand du har. Mange av oss opplever jo både tørrhet, kviser, linjer og pigmentering samtidig. Hvordan vet du da hvilket produkt du skal velge?

Skjønnhetsmagasiner prøver ofte å idealisere hudpleie, og gir tips til hvordan du får den perfekte huden, men for å få de beste resultatene, må du først finne ut hvilken type hudtype du har.

Nå skal vi se på de vanligste hudtypene og hjelpe deg med å definere hvilken hudtype du har. 

Normal hud

Normal hud kjennetegnes av en hud med balansert fuktighet, fett og blodsirkulasjon. Dette holder huden myk, glatt og smidig. De fleste med denne hudtypen har imidlertid en kombinasjonshud. Dette betyr at ansiktet er mer eller mindre normalt, men at enkelte områder er tørre og/eller fete. Det som oftest forekommer er tørr hud i kinnene, mens T-sonen (hake, nese og panne) er fet. Man blir ofte blank i pannen og på nesen og man får lett kviser i disse områdene. Den tørre huden i kinnene skyldes ofte mangel på fuktighet.

Kjennetegn på en normal/kombinert hudtype

 • Huden er generelt jevn og fin.
 • T-sonen kan være fet og bli lett blank.
 • Porene kan være større i T-sonen.
 • Sporadiske kviser og hudormer.
 • Kinnene kan føles tørre.
 • Jevn hudfarge

Klikk her for mer informasjon og passende produkter for normal/kombinert hud.

Tørr hud

Tørr hud er en tilstand som mange opplever. En tørr hudtype kjennetegnes av lav talgproduksjon, noe som gjør at huden mangler fett. Dette gjør hudbarrieren svakere, slik at fuktigheten fordamper fra huden. Den svekkede hudbarrieren gjør også huden mer følsom, slik at ytre faktorer, som vind og temperatur, lettere kan påvirke den. Huden kan også forverres i de kaldere månedene. Personer med tørr hud føler ofte at huden deres er stram og lite elastisk, og den kan bli rød, irritert og flassende.

Kjennetegn på en tørr hudtype

 • Hud som er jevn og matt
 • Nesten aldri kviser
 • Små, knapt synlige porer
 • Kan være følsom overfor enkelte produkter
 • Føles stram og lite elastisk
 • Linjer sees ofte tidligere
 • Kan flasse

Klikk her for mer informasjon og passende produkter til tørr hud.

Fet hud

En fet hudtype har høy produksjon av talg, og en blank overflate. Porene er ofte store, og fordi talg binder hudcellene sammen, har fet hud en langsom avskalling av døde celler. Personer med fet hud er mer utsatt for kviser og urenheter. Huden kan føles tørr om vinteren, fordi den kan mangle fukt.

Kjennetegn på en fet hudtype

 • Hud med store porer.
 • Blank og fet hud.
 • Hud som er ujevn og grov.
 • Kan ha kviser og urenheter.
 • Kan bli tørr om vinteren.

Klikk her for mer informasjon og passende produkter til fet hud.

Sensitiv hud

Sensitiv hud er en hudtype som lett blir rød og irritert. Huden kan føles stram, kløende eller tørr, og den kan være mer utsatt for kviser og andre hudproblemer. Personer med sensitiv hud kan også oppleve at visse produkter, for eksempel kosmetikk eller rengjøringsprodukter, gir dem kviser eller irriterer huden. Sensitiv hud kan være en reaksjon på noe som er irriterende, for eksempel en ny såpe eller vaskemiddel, eller det kan være en tilstand du er født med.

Kjennetegn på en sensitiv hudtype:

 • Hud som blir lett rød og irritert
 • Kan føles tørr, varm og stram 
 • Hud som kan klø eller svi
 • Hud som er følsom mot vær og vind
 • Hud som er følsom mot visse ingredienser
 • Huden er tynn og sårbar

Hvordan ta vare på sensitiv hud
Sensitiv hud kan være en utfordring å ta vare på, men det er noen tips som kan hjelpe. Først bør du unngå å bruke sterke renseprodukter eller skrubb, da disse kan fjerne hudens naturlige oljer og gjøre den mer utsatt for irritasjon. Velg heller milde, renseprodukter og peeling uten slipekorn.

For det andre, sørg for å fukte regelmessig, da dette vil bidra til å berolige og beskytte huden. Unngå til slutt å overeksponere huden for sol eller andre varmekilder, da dette også kan føre til irritasjon.

Ved å følge disse tipsene kan du bidra til å holde den sensitive huden sunn og glad.

HORME SOFT er en serie med milde hudpleieprodukter som lindrer sensitiv og rødflammet hud, og gjør den myk og behagelig. Huden får næring og fuktighet som vil gjøre at huden føles mykere og hudfargen blir jevnere. HORME SOFT styrker også hudbarrieren din slik at huden din blir mindre følsom.

Hormeta Soothing Gentle Cream er en fantastisk ansiktskrem for tørr og sensitiv hud. Den lindrer ubehag, reduserer rødhet og jevner ut hudtonen. Kremen smelter inn i huden, og etterlater den silkemyk. Huden blir beskyttet, beroliget, dypt hydrert, mer smidig og mer komfortabel.

Gir sensitiv hud den beste pleien:

 • Beskytter og reduserer sensitivitet
 • Lindrer, reduserer rødhet og forhindrer hypersensitivitet
 • Fukter og styrker huden

For best effekt anbefaler vi at du bruker Soothing Gentle Serum under Soothing Gentle Cream hver morgen og kveld.

Hudtyper og hudtilstander er to forskjellige ting

Hudtypen din er du født med, men hudtilstanden din vil endre seg. En hudtilstand blir påvirket av eksterne faktorer, som sol, tørr luft eller innendørs oppvarming, eller indre faktorer som hormoner, medisiner eller stress. Mange opplever at huden føles tørr og sensitiv om vinteren, men om sommeren er den helt normal. Hvilken hudtilstand du har og hva du ønsker at hudpleien skal gjøre for huden din, påvirker hvilke hudpleieprodukter du bør velge.

Noen eksempler på de vanligste hudtilstandene er:

 • hud som er følsom og sensitiv
 • hud med ujevn pigmentering
 • tørr hud som mangler fuktighet
 • hud med kviser og urenheter
 • hud som er solskadet (pigmenteringer og aldringstegn)
 • gusten hud uten glød
 • hud som flasser
 • hud med linjer og rynker
 • hud som er stram og lite elastisk

 

Alle hudtilstander kan behandles, det er ofte denne du velger produkter etter. Det er likevel også lurt at du har din hudtype i bakhodet slik at denne hele tiden ivaretas på best mulig måte.  Som eksempel bør en sensitiv hudtype som opplever en hudtilstand hvor den blir tilstoppet ikke behandles med for sterke produkter da dette kan irritere din opprinnelige hudtype og sannsynligvis heller ikke gi deg et optimalt resultat.

Med Hormeta hudpleie så kan du velge hudpleieprodukter fra de forskjellige seriene slik at du får en skreddersydd hudpleie rutine for nettopp din hud.

Vi er her for å hjelpe deg med å velge riktige produkter for din hud så ikke nøl med å ta kontakt 💗

Disse hudpleieproduktene fra Hormeta passer din hudtilstand:hudpleie for sensitiv hud

HORME SOFT - Lindrer og beskytter sensitiv hud

HORME SOFT er en serie med milde hudpleieprodukter som beroliger sensitiv og rødflammet hud, og gjør den myk og behagelig. Sensitiv hud blir lett rød, irritert, stram, varm og føles ubehagelig.

HORME SOFT beroliger, fukter og beskytter huden, samtidig som rødhet og ubehag reduseres. Huden føles mykere og hudfargen blir jevnere.

  hudpleie for fet hud

HORME MAT - Renser og balanserer kombinert og fet hud

HORME MAT er en serie med hudpleieprodukter for kombinert/fet hud som reduserer overflødig talg, gjenoppretter fuktighetsbalansen og renser huden. Talgkjertlene i huden skiller ut et oljeliknende stoff som kalles sebum som har som oppgave å smøre hår og hud. Når sebum blir produsert i normale mengder fungerer det som en beskyttelse for huden, men når det forekommer overproduksjon av sebum på grunn av hormonelle endringer, stress eller forurensing blir huden tykkere, porene større og huden føles uren.

HORME MAT renser huden, gjeoppretter balanse i hudens funksjoner, forbedrer hudens overflate og gir en matt hudfarge.

 fuktighetskrem for tørr hud

HORME MOIST - Fuktighet og pleie for tørr hud

HORME MOIST er en serie med hudpleieprodukter full av naturlige essenser som gir huden fuktighet og næring og gjør den strålende vakker. Tørr hud som ikke blir beskyttet mot ytre påvirkninger vil tidlig eldes, og det er derfor helt nødvendig å gjenopprette fuktighetsbalansen for å bevare hudens ungdommelige friskhet og komfort.

HORME MOIST bevarer og beskytter den naturlige fuktigheten i huden, tilfører næring, og gjør huden behagelig, myk og smidig.

 

bli kvitt pigmentflekkene

HORME WHITE - reduserer pigmentflekker og lysner huden

HORME WHITE er en serie som bekjemper en ujevn hudtone og pigmentflekker. Med en unik kombinasjon av 7 sveitsiske urter og et Anti-pigment kompleks som reduserer produksjonen av melanin, lysner pigmenter og forebygger nye pigmentflekker.

HORME WHITE produktene gjør hudfargen jevnere, lysere, klarere og strålende vakker.

bli kvitt rynkene

HORME TIME - Reduserer rynker og aldringstegn

HORME TIME er en serie med hudpleieprodukter som
bekjemper tidens tegn som rynker, fine linjer og tegn på tretthet.

Cellefornyelsen i huden bremser ned over tid. Huden blir mindre motstandsdyktig mot ytre stress faktorer, bindevevet svekkes, og hudens naturlige fuktighetsnivå blir redusert. Etterhvert som huden eldes blir den tørrere, mister fasthet og elastisitet, og det dannes fine linjer og rynker.

HORME TIME produktene strammer opp huden, glatter ut rynker og gjenoppretter fuktighetsbalansen, samtidig som de gjør huden myk og smidig.

 ansiktsløft uten kirurgi

HORME LIFT - Løfting og anti-age på høyeste nivå

HORME LIFT er en serie med hudpleieprodukter som behandler hormonelle og aldersrelaterte endringer i huden ved å stimulere produksjonen av lipider, gjenoppbygge hudens struktur og gjenoprette elastisitet, smidighet og mykhet.

Hormoner har en direkte innvirkning på hudens funksjon og utseende. Hormonelle endringer som følge av aldring bidrar til å fremskynde hudens aldringsprosess og resulterer i tørr, slapp og gusten hud.

HORME LIFT gjenoppretter hudens naturlige fuktighetsbalanse, forbedrer funksjonene til  kollagenfibrene og de elastiske fibrene i bindevevet, og beskytter huden mot frie radikaler. Huden blir sunn, frisk og full av ny glød.

 fuktighet, fylde og glød med ekte gull

HORME GOLD - Reduserer dype linjer og gir fylde, fuktighet og glød

HORME GOLD er en serie som øker cellefornyelsen og produksjonen av proteiner og lipider: Dette fører til økt elastisitet og glød. HORME GOLD produktene plumper huden innenfra og gjenoppretter den fysiologiske formen og funksjonen huden hadde da den var ung.

HORME GOLD gjenoppretter fuktighetsbalansen i huden, beskytter mot ytre stress faktorer og reduserer dype rynker, slik at huden fremstår ungdommelig, glatt og fyldig igjen. Ekte gullstøv gir en luksuriøs finish, og gjør huden strålende vakker.

vitamin C og E som forebygger mot rynker

HORME CITY – Beskytter mot hudaldring, reparerer & styrker huden

HORME CITY Beskytter huden og forsinker aldringsprosessen av huden. Gir et essensielt antioksidant-boost til huden som beskytter huden mot påvirkninger  i den moderne levemåten.

Med et rikelig innhold av Hormetas unike kompleks av mikromineraler som passer for alle hudtyper.

HORME CITY produktene gir et komplett forsvar mot forurensing, frie radikaler og forebygger mot hudaldring. Huden får nytt liv og en frisk, naturlig glød.